Na co se těšit ve verzi 4.0 - část 4

29.12.2007 | Marek Mikuš


Další novinkou bude ve verzi 4.0 funkce pro stahování obrázků do HTML zpráv, které neobsahují obrázky, ale pouze odkazy uložené na internetovém serveru.

Při zobrazení HTML zprávy, která bude požadovat stažení obrázků z internetu, se objeví (pokud to budete mít aktivováno) manažer stahování obrázků, který zobrazí adresy serverů a názvy a cesty k jednotlivým obrázkům, bude na Vás, které servery/soubory povolíte a které zakážete.

Náhled manažeru stahování obrázků s ukázkou několika serverů a požadovaných souborů:



V tuto chvíli je implementována ochrana na názvy serverů, často poptávaná možnost povolit/zakázat stahování podle adresy odesílatele se plánuje pouze společně s detekcí, že je zpráva digitálně podepsaná S/MIME certifikátem. Systém založený na pouhé kontrole e-mailové adresy není z hlediska hrozeb jako je Phishing nebo Spam bezpečný, e-mailová adresa je velmi lehce zfalšovatelná a u nevyžádaných zpráv a virem nakažených zpráv není výjimkou, že chodí od známých uživatelů, v případě Phishingu chodí zprávy jako kdyby z velmi důvěryhodných institucí, pouze odkazy uvnitř e-mailu jsou nasměrovány na podvržené adresy .

Zpět na články »