Autoři programu The Bat!

21.3.2007 | Marek Mikuš


Program The Bat! má za sebou 12 let vývoje a v současné době na něm pracuje 5 programátorů. Přikládám seznam členů týmu společně s jejich specializací a případně i historií, tedy hlavně u Stefana a Maxima, kteří vytvořili nezapomenutelné aplikace jako DOS Navigátor nebo TinyWeb.

Stefan Tanurkov - hlavní programátor a iniciátor projektu The Bat!, jeho hlavní náplní je dohled nad jádrem programu, do verze 4.0 napsal kompletně novou verzi editoru MicroEd s podporou Unicode a novými funkcemi. Před programem The Bat! vyvíjel populární dosovský souborový manažer DOS Navigátor.

Maxim Masiutin - spoluvyvíjel program od prvních verzí v roce 1997, má na starost novinky týkající se Windows Vista a propojení s Microsoft Exchange, implementace bezpečnostních funkcí jako je digitální podepisování S/MIME certifikáty, podpora OpenPGP a GnuPG, podpora biometrického ověření a online šifrování dat na disku. Před programem The Bat! vyvíjel webový server TinyWeb a Argus Fido mailer.

Valera Hiora - vyvinul nový filtrovací systém pro verzi 3, jeho rukou mimojiné vznikly virtuální adresáře a módy zobrazení.

Valerye Bostan - do verze 4.0 vyvinul novou verzi prohlížeče obrázků a funkci stahování obrázků u HTML zpráv. Vyvinul konfigurátor vzhledu a nový systém ikon představený ve verzi 3.5, pracoval na novém grafickém prostředí pro sérii 4.0, nových záložkách a designu.

Oleg Vasenyoff - má na starost vzhled a grafické prostředí od verze 4.1, design dialogů a podporu více monitorů.

Igor Tsurcanovsky - jeho rukou vznikla unikátní podpora více systémů pro kontrolu pravopisu s možností používat je zaráz a s více vybranými jazyky.

Diman Pavlov - vyvinul HTML prohlížeč a HTML/Windows editor, pracoval na podpoře Unicode a podpoře Unicode a HTML v šablonách.

Zpět na články »