Novinky z vývoje verze 5.0 - díl 5

12.2.2011 | Marek Mikuš


Verze The Bat! 5.0 má kompletně přepracované jádro implementace protokolu IMAP4, přepracována byla komunikace s IMAP servery i práce se složkami a zprávami v programu.

Nová implementace podporuje IMAP rozšíření LITERAL+, IDLE, UIDPLUS a UNSELECT, díky kterým se jedná o velmi rychlou implementaci IMAP protokolu, další IMAP rozšíření se připravují do budoucích verzí 5. generace.

U IMAP zpráv a IMAP složek se nově zobrazuje ikona indikující stahování zprávy případně stahování seznamu zpráv pro vybranou složku ze serveru, ikony vypadají takto v případě zprávy a takto v případě složky.

Program používá nový systém fronty požadavků na IMAP server, která zabraňuje možným vytuhnutím jednotlivých spojení, zároveň jsou nepoužívaná spojení průběžně ukončována. V Komunikačním Centru jsou nyní indikovány aktivní běžící procesy a procesy ve frontě.

Nový je i systém stahování zpráv z IMAP serveru, je možné nastavit režim stahování (při výběru složky nebo automaticky) a také formát stahování (pouze hlavičky, hlavičky a text nebo celé zprávy), navíc lze formát nastavit pro přečtené i nepřečtené zprávy. Toto nastavení lze provést pro účet a následně jej převzít nebo změnit pro jednotlivé IMAP složky a jejich podsložky.

Společně s novou implementací se změnily i související dialogy, zcela nový je Správce IMAP složek a další.

Zpět na články »