Novinky z vývoje verze 5.0 - díl 1

26.1.2011 | Marek Mikuš


Jádro 5. generace programu The Bat! bylo z velké části kompletně přepsáno, a to z důvodu komplexní podpory Unicode kódování a nové implementaci protokolu IMAP4, což přineslo i zrychlení práce na moderních systémech s vícejádrovými procesory.

Nová verze zpracovává spouštěcí procedury paralelně a používá přitom všechna dostupná jádra procesoru, to se dotýká hlavně uživatelů, kteří požívají větší množství rozšiřujících pluginů, které se při startu inicializují. Zrychlení spuštění programu by mělo být v řádu 1-4 sekund podle typu procesoru.

Další viditelnou změnou jsou počitadla zpráv účtů a složek, verze 5.0 zobrazuje počítadla okamžitě po startu, tedy ne až se postupně jednotlivé složky načtou, jako to je/bylo u starších verzí.

Nově byly přepracovány procedury při práci se zprávami, výrazně zrychlené je kopírování i přesouvání zpráv, přesun i většího počtu zpráv je výrazně rychlejší a neblokuje tak práci s programem déle než je nutné.

V nové verzi je podporována instrukční sada Intel Advanced Encryption Standard (AES), která je obsažena v nejmodernějších procesorech Intel od roku 2010. Použití této instrukční sady v kombinaci s procesorem zrychluje práci s algoritmem AES, používaným při šifrované komunikaci se serverem přes TLS nebo při digitálním podepisování/šifrování/dešifrování zpráv pomocí S/MIME.

Zpět na články »